Logo [Moottorikorjaamoiden yhdistys ry]
 
fiilis-uutiset.jpg
 

Uutiset

 
 

Uutiset

28.03.2009

Moottorikorjaamoiden Yhdistys ry:n vuosikokous Jyväskylässä 27.-28-03.2009


Moottoriexperttien vuosikokous alkoi perjantai -iltana Jyväskylän Karting radalla, jossa ajettiin yhdistyksen epäviralliset mikroautoilun mestaruuskilpailut. Kisa oli kiihkeä niin kuin arvata saattaa ja kuuman sarjan voittajaksi kovan kilpailun jälkeen tuli Toni Koivula Hämeen Dieselistä, toisena oli Jari Puumala Keski-Suomen Koneistamosta ja kolmanneksi tuli Jouko Närhi Hiomo Kantasesta, kaikki alan veteraaneja. Kisan nuorin osallistuja Ville Luosujärvi 12 v. tuli viidenneksi ja saavutti tavoitteensa voittamalla isänsä Markun Polarmoottorista, joka jäi kuudenneksi. Naisten sarjan voitti ainoana osallistujana Marja Niemi.

Seuraava aamuna pidettiin yhdistyksen virallinen vuosikokous. Kokouksen puheenjohtajana toimi yhdistyksen puheenjohtaja Simo Jaakkola. Käytiin läpi vuoden 2008 toiminta ja tilit, jotka vuosikokous vahvisti. Budjetti ja toimintasuunnitelma sekä jäsenmaksut kokous hyväksyi esitetyssä muodossa. Jäsenmaksut päätettiin pitää ennallaan.

Nykyinen puheenjohtaja Simo Jaakkola Forssasta valittiin yksimielisesti jatkamaan puheenjohtajana. Erovuorossa oleva hallituksen jäsen Markku Luosujärvi Rovaniemeltä valittiin jatkamaan. Erovuorossa oleva hallituksen jäsen Matti Tuomi Tampereelta oli ilmoittanut, ettei ole käytettävissä toistaiseksi hallitukseen, joten hänen tilalleen valittiin Ossi Ranta Hämeenlinnasta. Hallituksessa jatkavat Jarmo Kiviniemi, Olavi Ojala, Pertti Ojala ja Pekka Ranta.

Kesäpäivät päätettiin pitää Kotkassa elokuussa ja seuraava vuosikokous pidetään Vaasassa maaliskuun loppupuolella 2010. Näistä tulee jäsenille vielä lisätietoa lähempänä tapahtumia.

Kokouksen jälkeen lähdettiin tutustumaan Mäkiahon Juustolaan ja juuston valmistamiseen. Juustola valmistaa itse camembert tyyppistä juustoa, pohjalaista leipäjuustoa ja valmistuttaa cheddar- juustoa, joita saatiinkin nauttia lounaan jälkeen sopivien lisäaineiden tukemana. Isäntä Pekka Hytönen kertoi, kuinka hän oli aloittanut juustojen valmistuksen ja mitä ongelmia siinä on ollut EU Suomessa. Sukupolvenvaihdos on tilalla tehty ja seuraava polvi jatkaa juustojen valmistusta.

Kahvit nautittiin Keski-Suomen Koneistamossa, jonka toimintaa Olavi Ojala esitteli. Olavi on innokas kuoromies ja paikalle oli saapunut mieskuoro laulamaan päivien osallistujille, varsinkin naisille.

Seuraavana oli vuorossa saunat ja yhteinen illallinen. Illallisen yhteydessä palkittiin yhdistyksen mikroautomestarit.